Oropasso Chardonnay Garganega
De Oropasso wordt gemaakt van ongeveer 60% Garganega en 40% Chardonnay druiven. De bodem waar de druivenstokken groeien is een mengeling van klei, zand en slib. De wijn fermenteert 15 dagen in stalen tanks en rijpt ongeveer 5 maanden in RVS tanks. De wijn heeft een strogele kleur met groene reflecties. Delicate aroma's van bloemige tonen en hunts van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans. Deze wijn is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaalvruchten, wit vlees en gerijpte kazen.
Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit de Noord-Italiaanse stad Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs - kwaliteit verhouding.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Land van herkomst | Italië |